Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

  1. Otel ve Tatil Rehberi
  2. Akdeniz
  3. Antalya
  4. Alanya

ALANYA, DOĞA SPORLARI CENNETİ

ALANYA, DOĞA SPORLARI CENNETİ

Alanya, doğası ve iklimiyle Türkiye’nin en önemli doğa sporları  merkezlerinden biri.

Bölgede rafting sporuna en elverişli nehir, ilçenin 6 km. doğusunda denize dökülen Dim Çayı. İlçede son zamanlarda trekking ve amatör dağcılık büyük gelişme içinde. Dağcıların favori yerleri Akdağ (2451 m.) ve Cebireis Dağı (1649 m.). Akdağ, bu amaca uygun olarak Turizm Bakanlığınca “Kış Sporları Turizm Merkezi” ilan edilmiş.

Alanya uluslararası spor etkinlikleriyle de adını duyuruyor. 1991 yılından beri her yıl Ekim ayında düzenlenen Alanya Triatlonu, Alanya’daki en önemli spor organizasyonu. Her yıl yurtdışından birçok sporcunun katıldığı yarış, Eurosport kanalıyla tüm dünyada izleniyor. Alanya’nın aslında iki triatlonu var.  İkincisi Mayıs ayında yapılıyor ve parkura rafting de eklendiğinden Rafting Triatlonu olarak da adlandırılıyor. Katılan sporcular her yıl 3 km rafting, 13 km dağ bisikleti ve 5 km koşudan oluşan bir parkurda yarışıyorlar.

Yaz başında, ünlü Kleopatra kumsalı uluslararası plaj voleybolu müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. Alanya Belediyesi’nin, Kleopatra plajına kurduğu 5000 kişilik portatif bir trübün, yerli ve yabancı izleyiciler tarafından dolduruluyor. Tam bir şenlik havasında geçen ve büyük ilgi gören  uluslararası plaj voleybolu turnuvası her yıl daha fazla sayıda katılımla tekrarlanıyor.

 

Alanya Triatlonu

1978 yılında Hawai adasında Amerikan deniz subayı John Collins’in insan vücudunun dayanıklılığı sınamak amacıyla tasarladığı triatlon sporu, Avrupa’da 1983 yılında, Türkiye’de ise 1991 yılında ilk kez Alanya’da yapılmaya başlandı.

Her yıl ekim ayında düzenlenen Uluslararası Alanya Triatlonu, erkekler ve bayanlarda Avrupa Şampiyonası'nın bir ayağı olarak koşuluyor. Alanya Triatlonu 1.5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre maraton yarışından oluşuyor.  

 

Türbelinas Yaylası'nda cip safari

Kentin kuzeydoğusunda bulunan yaylaya yaklaşık 1 saatlik otomobil yolculuğu ile çıkılıyor. Jeep safarilerinin düzenlendiği yaylaya giden asfalt yol bol virajlı. Torosların oksijen dolu havasını solumak isteyenler yaylada keyifli bir yürüyüş yapabilir, yürüyüşün sonunda yayla lokantalarında küçük bir mola verip tereyağı ve domates salçası ile  pişirilen "köy tavuğu"  nun tadına bakabilir.


Popüler Yerler