Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

  1. Otel ve Tatil Rehberi
  2. Akdeniz
  3. Antalya

HEYECANI HİSSET!

HEYECANI HİSSET!

Akdeniz Bölgesi, özellikle de Antalya; adrenalin tutkunlarının beklentilerine karşılık verecek nitelikte bir bölge. Dalıştan kayağa, dağcılıktan rafting’e kadar çok sayıda spor dalı meraklılarını bekliyor. Antalya kıyılarında rüzgar sörfü, su kayağı, yelkenin yanı sıra Antalya, Köprüçay’da rafting, Saklıkent’te kayak yapabilir, çeşitli dalış noktalarında sualtının tadını çıkarabilir, dağcılığa meraklıysanız Beydağlarına tırmanabilirsiniz.

  • Dalış
  • Rafting

 

 Dalış Noktaları

 

Fransız (Sosyete) Batığı

Antalya Yat Limanı’nın 1 km açığında, şamandıranın altında yatan batık, 1942 yılında savaş sırasında batırılan “San Didier” adlı Fransız savaş gemisine ait. Bugün üzerinde pek bir şeyin kalmadığı batık yine de dalgıçlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Dalış yapabilmek için Antalya Valiliği ve Deniz Polisi Şube Müdürlüğünden izin almak gerekiyor.

 

Falezler

Antalya’nın iki büyük plajı olan Lara ve Konyaaltı arasında kalan bölge, karadan dalış için elverişli noktalara sahip. Falez oluşumları 14 metreden 25 metre derinliğe kadar iniyor. İlk 20 metre ilgi çekici. Giriş kolaylığı açısından tercih edilen yerlerden biri Konyaaltı plajına inen varyantın altı. Bu bölgede kayalık kesim 25 metreye kadar iniyor ve suyun altında falezleri ve üzerindeki canlı yaşamını görmeye olanak veriyor.

 

Sıçan Adası

Antalya limanına birkaç kilometre uzaklıkta olan bu küçük ada dalgıçların ilgisini çeken diğer bir bölge. Sahile bakan batı yakası sığ bir derinliğe sahip olup (maksimum 8 metre) dip yapısı genelde kumlu. En ilgi çekici bölümü kuzeydoğu yakası ve kayalık dip yapısı 22 metreye kadar iniyor. Aynı zamanda doğusunda ufak bir mağaranın olması, dalıcılara hoş bir sürpriz yapıyor.

 

RAFTING

KÖPRÜÇAY’DA RAFTING

Toros Dağları’ndan doğarak doğa harikası kanyonlardan geçen Köprüçay, Serik’in güneyinden Akdeniz’e dökülüyor. İki tarafı dik, çıkılması hemen hemen imkansız olan kanyonlardaki yeraltı suları ile beslenen Köprüçay, Türkiye’nin en güzel doğal alanlarından birisi. Rafting yapanlar Oluk Köprü’nün yaklaşık 100 metre alt tarafında, suyun durgun olduğu ve nehrin cep yaptığı alandan başlayarak; özellikle amatörlerin kürek çekme tekniğine uyum sağlamaları için akıntıya karşı yol alarak Oluk Köprü’ye varıyor. Amatörler genellikle Oluk Köprü’den, profesyoneller ise dilerlerse, başlangıç noktası yakınındaki çağlayandan veya Oluk Köprü’den kanyona girip daha ileriden dönerek, parkura başlayabilir. Başlangıç noktasının hemen altında yer alan çağlayandan sonra devam eden parkur 2-3 zorluk derecesinde. Parkur boyunca sık sık karşılaşılan çağlayanların oluşturduğu güzel peyzaj, parkura heyecan katıyor.

Yaklaşık 10 kilometre süren yolculuk sonrası Beşkonak’ın ilerisindeki beton köprüye ulaşılıyor. Amatör sporcular için parkurun beton köprüden hemen önce sonuçlandırılması öneriliyor. Ancak profesyonel sporcular beton köprüden sonraki ilk kanyona girebiliyorlar. İkinci kanyona kesinlikle girilmemeli. Bu kanyondan akarsu bazı kısımlarda kayaların altında kayboluyor ve biraz ileride tekrar çıkıyor. Yaklaşık 3 kilometre süren birinci kanyonun bitiminde sol taraftan yürüyerek asfalt yola ulaşılabiliyor.

RAFTING      

Sıcak havada serin bir tatil yapmanın yolu, Dimçay yakınındaki kanyonlarda raftingten geçiyor. Tehlikeyi ve eğlenceyi seviyorsanız, bu fırsatı kaçırmayın. 

Alraft Rafting & Riding Club 0242 513 91 55

Medraft           0242 248 00 83

Medrat Tourism          0242 248 00 83 


Popüler Yerler