Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

  1. Otel ve Tatil Rehberi
  2. Ege
  3. Muğla
  4. Fethiye

Fethiye Mavi Yolculuk

Fethiye Mavi Yolculuk

Bodrum’la, Demre arasındaki Ege ve Akdeniz koyları, mavi yolculuk güzergâhının ağırlıklı bölümünü oluşturuyor. Güzergahı İstanbul’dan başlatıp, Antalya’ya kadar uzatmak mümkün. Ancak mavi yolculuğun tadı, birbirlerine fazla uzak olmayan bir koydan diğerine gidip demirlemekle çıkacağı için, saatler süren seyir gerektiren güzergâhlar tercih edilmiyor.

Mavi yolculuk, genellikle 20-25 metrelik ahşap teknelerle yapılıyor ve bu tekneler uygun havalarda yelken kullanılsa da, genellikle motor gücüyle seyrediliyor. İşte bu yüzden demirlenebilecek koyları hem fazla ve hem de çekici olan güzergâhlar tercih ediliyor. Gökova Körfezi, Hisarönü ve Sömbeki Körfezi ile Fethiye Körfezi’nden en az birini içine alan güzergâhlar bu nedenle ilgi görüyor.

 

Mavi Yolculuk Rotaları

Güney Ege ve Akdeniz kıyıları arasında gerçekleşen Mavi Yolculuk’lardan Fethiye çıkışlı turlar; Fethiye-Tersane Adası-Ağa Limanı-Sarsala-Bedri Rahmi-Batıkhamam-Kleopatra Koyu-Yassıca Adalar-Göcek-Ölüdeniz-Gemile Adası-Kızıl Ada ve Fethiye arasında gerçekleşiyor.

 

Fethiye-Ölüdeniz-Fethiye

1. Gün: Fethiye, çevresindeki dik ve yüksek dağları, kalesi ve kayalara yontulmuş Likya mezarlarıyla, mavi yolculuğun başlangıç noktası.

2. Gün: Tersane-Ağa Limanı. Bizans döneminde tersane bulunduğu sanılan doğal liman Tersane’ye uğranıp, Ağa Limanı’nda konaklama yapılıyor.

3. Gün: Sarsala-Bedri Rahmi Koyu. Fethiye Körfezi’nin sayısız koyları arasında gezintiler yapılıyor. Sarsala ve Bedri Rahmi Koyları’ mola yeri... Bedri Rahmi, ilk mavi turlarından birinde adı verilen koyun girişindeki kayaya bir hatıra resmi çizmiş. Yamaçlarında antik kaya mezarlarının yükseldiği koy, görülmeye değer mavi duraklardan.

4. Gün: Batıkhamam-Kleopatra Koyu. Doğası ve denizin içindeki hamam kalıntıları ile ilginç bir ambiyans oluşturan Batıkhamam’ı ziyaret ettikten sonra, Kleopatra Koyu’na hareket ediliyor.

5. Gün: Yassıca Adalar-Göcek Körfezi. En kuzeyde bulunan Göcek Limanı’na gelmeden önce, Yassıca Adalar’da mola veriliyor.

6. Gün: Ölüdeniz-Gemile Adası. Turkuvaz rengi mavi suları ve efsanesiyle ünlü Ölüdeniz’den sonra, Gemile Adası’na hareket ediliyor. Ortaçağdan kalma kilise ve mozaikleri hâlâ duran kale görülmeye değer.

7. Gün: Kızılada-Fethiye. Yolculuğun son gününde Kızılada’ya hareket ediliyor. Akşamüstü ise Fethiye Limanı’na dönülüyor. Limanda ve yıldızların altında son gecenizi geçiriyorsunuz.

8. Gün: Yolculuğun başlangıç noktası Fethiye’ye, şimdi de bitişi oluyor.

 

YANINIZA NELER ALACAKSINIZ?

Tekne üzerinde zamanın büyük bölümü mayo ile geçiyor. Karaya çıkışta yapılacak yürüyüşler için spor ayakkabı, serin akşam saatleri için tişört, pantolon ve şort almak yeterli. Mevsime göre akşam saatleri için hırka alınabilir.

Havlu, yedek mayo, güneş kremi ve gözlüğü, şapka, şnorkel, palet, sualtı gözlüğü, ilaç ve kitap almayı unutmayın. Kabinde sıkılırım, güvertede yatmak isterim derseniz uyku tulumunuzu götürün. Yanınıza koca bavullar almayın. Kamaraya sığdıramazsınız. Battaniye, pike, çarşaf ve yüz havluları teknede bulunuyor.

Tekneyi grup olarak kiralamışsanız, anlaşmayı yiyecek ve içki hariç yapabilirsiniz. Bu durumda gerekli erzakı ve içkileri alacak, mönüyü kendiniz belirleyeceksiniz. Teknenin aşçısına ise bu mönüyü uygulamak kalacak. 


Popüler Yerler