Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

  1. Otel ve Tatil Rehberi
  2. Marmara
  3. Balıkesir
  4. Edremit
  5. Altınoluk

ALTINOLUK TARİH VE KÜLTÜR

ANTANDROS

Altınoluk’un doğusunda kurulan, günümüzde ise merkezinde yer alan şehrin, toprak üstüne çıkarılmış çok az kalıntısı var.

Antandros, Avcılar Köyü’nün batısında, 215 m. yüksekliğindeki bir tepenin üzerinde bulunuyor. 1. derece Sit Alanı ilan edilen tepenin üst kısmında kale, batı yamaçlarında ise mezarlık yer alıyor.

Antandros, Artemis Ormancığı ve Kaplıcaları’nın da dahil olduğu “Astyra” köyünü içine alıyor. Kent, batıda Gargara, doğuda ise Adramiytteion ile sınırlı. Doyran Köyü’nün doğu yamaçlarında, taş ocağının hemen üzerinde antik kent kalıntılarına rastlanıyor. Şahinderesi Kanyonu’nda ise sur ve yapı kalıntıları bulunuyor.

Yukarıdan yuvarlanacak bir taşla aşağıda bir bölük askerin kolaylıkla yok edilebileceği bu sarp araziyi, Antandros halkının sığınak olarak kullandığı tahmin ediliyor.

 

TAHTAKUŞLAR KÖYÜ ÖZEL ETNOGRAFYA GALERİSİ

Altınoluk’tan Akçay’a doğru giderken, yolun 15. kilometresinde -Akçay’a 5 km. kala- sağa saptıktan 2 km. sonra asfalt bir yol ile Tahtakuşlar Köyü’ne ulaşılıyor. Köyün hemen girişinde yer alan Tahtakuşlar Köyü Özel Etnografya Galerisi, 1994 yılında, UNESCO tarafından destek ödülüyle onurlandırılmış.

Galeride Orta Asya’dan Türkiye’ye göç eden konar-göçer Türkmen oymaklarının özgün kültür varlıkları, Türkmen giysileri, günlük eşyalar, giyim-kuşam eşyaları, ev aletleri, halılar, kilimler, değişik dokuma türleri ve çadırlar sergileniyor.

Ayrıca, Kaz Dağı’nın melisa, kandil çayı, karabaldır gibi hoş adları olan ve her derde deva olan otları galeride satışa sunuluyor. Değişik otlardan oluşmuş paketlerdeki her bir otun üzerinde neye yaradığı ve nasıl kullanılacağına ilişkin bilgiler yer alıyor.
Tahtakuşlar Köyü Özel Etnografya Galerisi 0266 387 33 40


Popüler Yerler