Otel ve Tatil Rehberi

Otel ve Tatil Rehberi

  1. Otel ve Tatil Rehberi
  2. Ege
  3. Denizli

PAMUKKALE KEŞFEDİN

Güney Şelalesi

Denizli’ye 70 km. uzaklıktaki Güney Şelalesi, 1. derece Doğal Sit Alanı. Denizli denildiğinde ilk akla gelen Pamukkale’dir. Oysa bu şehrin sınırları içinde, 1. derece Sit Alanı ilan edilen ve Türkiye’nin doğa harikaları arasında 23. sıraya oturan Güney Şelalesi de bulunuyor. Henüz kazı yapılmadığı için yeri tam olarak kesinleşmemiş olan fakat tarihi M.Ö. 300’lü yıllara uzanan Sala antik kenti bu bölgede yer alıyor. Lidya ve Frigya ve Pers medeniyetlerinin izlerini taşıyan ilçe sınırları dahilinde 10’u aşkın yerleşim yeri saptanmış. Daima yeşil kalan vadinin görülmeye değer güzellikteki Güney Şelalesi, adını ilçeden alıyor. İlçe merkezine 3 km. uzaklıkta Cindere köyü eteklerinde bulunan şelale, Cindere Dağı yamaçlarından çıkan sularla oluşuyor.

Afyon, İzmir ve Antalya gibi birçok yöreden ulaşılan Denizli’de, turist otobüsleri düşünelerek yapılan yollar, geniş, virajsız ve de oldukça kullanışlı. En önemlisi de rahat sürüş imkanı sağlıyor.

Geçimini tütüncülük ve bağcılıktan sağlayan Güney ilçesinin nüfusu 7 bin dolaylarında.

Güney ilçesi konumu itibariyle bir antik tiyatroyu andırır. Menderes Vadisi ve Menderes Nehri üzerine kurulmuş olan Adıgüzel Barajı, maden suları ve mermer yataklarıyla birçok nimeti bir arada sunuyor. Güney aynı zamanda şaraplarıyla da meşhur bir yerleşim.

Şelale, Güney ilçe merkezinden 3 km. uzaklıkta yer alıyor. Denizli’den Ataşehir’e giderken ayrılan Güney ilçesi sapağından dönenler, ağaçlı, güzel bir yolla önce ilçeye sonra da 8 km. uzunluğundaki stabilize bir inişle taş köprüyü geçip şelaleye ulaşabilirler. Güney Şelalesi, Cindere Dağı’nın yamaçlarından doğan sularla oluşuyor. Büyük Menderes Nehri’ne yaklaşık 20 metrelik bir yükseklikten dökülen şelalenin kireçli suyu şelale yatağında kalker basamaklar ve çeşitli oluşumlar meydana getiriyor.

Güney Belediyesi
Tel: 0258 4512010
 

Kaklık Mağarası

Pamukkale’ye 45 km. uzaklıkta bulunan mağara, ana yolun 2 km. içerisinde yer alıyor. Pamukkale travertenlerinin aynısı bu defa mağara içinde karşımıza çıkıyor. İçeride ilk farkedilen kükürt kokusu ve berrak, renksiz şifalı su. Kaklık Mağarası’nda nem oranı oldukça yüksek. Mağaradaki çamurun cilt problemlerine iyi geldiği söyleniyor. Travertenler zayıf birkaç spotla aydınlatılmış.


    Keşfedin, Denizli
  • PAMUKKALE APHRODISIAS

    Aphrodisias, adını doğa, aşk ve verimlilik tanrıçası Aphrodite’den almış
    06.07.2015
Popüler Yerler